Home » De voorbereiding

13 - 16 mei 2011: Trainen in de bergen van de Vogezen

Wat zullen die Fransen toch raar opgekeken hebben. 8 ouwe kanrren in hun blauwe outfit over de Ballons van de Vogezen. Met dank aan de weergoden hebben we een fantastisch lang weekend kunnen fietsen in de Vogezen. Het mag duidelijk zijn; we zijn klaar voor de Alpen.

14 - 18 april: Lekker lang weekend Beffe (in de Ardennen)

De eerste buitenlandse trip stond dit weekend op de agenda. Dagelijks wijzigde de samenstelling van de groep door eerder of juist later vertrekken, tussendoor nog even naar de Amstel Gold Race, of eerder naar huis. Maar één ding staat vast, in de Ardennen kan je heerlijk fietsen. Vanuit de vakantiewoning in Beffe werden dagelijks vele kilometers gemaakt in de omgeving van La Roche. Het weer speelde natuurlijk ook in ons voordeel. Het was een prima opmaat naar het weekend in de Vogezen dat medio mei staat gepland.

Kijk hier naar de foto's

2 - 3 april 2011: Nog een dagje Limburg

Zaterdag 2 april gingen Ferry, Sjaak, Edith en Ton naar Limburg voor een dagje fietsen op zondag. Fan Astrid reed ook mee en fan Daan zou zondag ochtend de fietsen mee nemen. Plots dook 's avonds Jacco op in het hotel. Hij was 's morgens al vertrokken en had de hele dag lekker gefietst in de zon. Zondag ochtend starten we met een tochtje over de Loorberg, Gulpenberg, Kruisberg, Eysenbosweg, Fromberg, Keutenberg, Sibbegrubbe, Cauberg en wederom de Gulpenberg. De regen gooide enige roet in het eten. Na de koffie en vlaai werd de aftocht geblazen.

Bekijk hier de foto's en video's

12 - 14 maart 2011: Trainingskamp in Limburg

Van 12 tot en met 14 maart 2001 heeft Team Waterlijn haar eerste trainingskamp belegd in de heuvels van Limburg. Met het prachtige Valkenburg als uitvalsbasis werden iedere dag een deel van het parcours van de Amstel Gold Race gereden.

25 november 2010: Spinnen bij Rob's Health Centre

Op 25 november heeft Team Waterlijn deelgenomen aan een spinningles, aangeboden door Rob's Health Centre in De Lier. Na ruim 3 kwartier stampen en trekken aan de spinningbike, waren de benen vol- en de hoofden leeggelopen. Tijdens de aansluitende vergadering bij Edith en Sjaak werden de plannen gesmeed om een spinningmarathon te gaan organiseren. Dat wordt dus nog even afwachten.

19 september 2010: Dam tot Dam Fietsclassic

Rob, Marcella en Jacco hebben afgelopen zondag 19 september, op uitnodiging van team KeurCompany, deelgenomen aan de Dam tot Dam Fietsclassic. Het was de bedoeling om de 145 km toertocht te rijden. Echter de regen en wind bracht ons op andere gedachten. Bij de splitsing 145/105km kozen wij voor de laatste afstand. Jacco raakte Rob en Marcella onderweg wel een tijdje kwijt. Maar na de eerste stempelpost vonden we elkaar weer. Even een bakkie gedaan om vervolgens via de dijken, tegen de wind in, langs het Markermeer weer richting Amsterdam te koersen.  Met een voldaan gevoel, via KFC en BK, reden we daarna huiswaarts om onder de douche te springen. Op naar de volgende uitdaging.

5 september 2010: HLC en Katwijk v.v.

Rob, Ferry en Jacco namen deel aan de Henk Lubberding Classic in 's Heerenberg. Een hele opgave na de Waterlijn Buurt Barbecue van de zaterdag ervoor. Maar zonder kleerscheuren hebben zij de tocht overleefd. De eerste 88 km werd in de groep gereden. Het tempo lag gemiddeld op 30km per uur. Maar omdat wij toch redelijk ver van achteren zaten in het peloton, was het steeds remmen bij rotondes en daarna weer aanzetten. Na 88 km ging de meute los voor de laaste 38km koers. Op de dijk langs de IJssel ging alles op de kant. Het peloton brak in vele stukken uiteen. Na enkele heuvels, ondermeer in Duistland, werd er nog een plaatselijke ronde van 14km gereden. Uiteindelijk was het Ferry (net op klimstage in de Vogezen geweest) die als eerste teamlid aan kwam. Op korte afstand gevolgd door Rob en even later door Jacco.

Maar er was meer. Sjaak, Willem, Ton en Marcella hebben natuurlijk niet stil gezeten. Zij zijn 's morgens toch mooi op en neer naar Katwijk geweest. En dat na de liters sangria van de avond ervoor. Eerst windje tegen, (waarschijnlijk hebben zij wel een bakkie gedaan onderweg) en dan vol gas terug.